måndag 22 augusti 2011

Vecka 2

Vi går in på andra veckan och jag är helt övertygad: det gäller att sysselsätta sig som pappaledig. Visserligen går dagarna ganska fort av bara hemmalek, matlagning/-ätning och sovpaus, men i längden är det absolut nödvändigt att göra andra saker tillsammans också. Idag har varit en regnig tråk- & inomhusdag där det enda som stuckit ut var ett kort besök av farfar på förmiddagen för att lämna över det vi glömde ta ur hans bil när vi äntligen hämtade det sista ur lägenheten igår.

Helgen var effektiv; av nån konstig anledning hinner man med mycket mer när man är två hemma. Utöver Tove alltså. Trädgårdsarbete med 3 vändor till Återbruket och en del grävande i rabatter. Dessutom fick vi gallra vårt vildvuxna paradisäppelträd - skönt. Tur att inte Arbetmiljöverket kom förbi när jag stod i gummistövlar uppklättrad i trädet och sågade av ett par ganska grova grenar!
Paradisäpple i full försommarblomning
Ännu återstår flyttning av hallonplantor, vilket jag hade tänkt hinna med under helgen. Men en hel del häggrötter är ännu i vägen. Bästa köpet till huset hittills? - Dött lopp mellan spaden och Toves tapeter.

Toves tapeter

I morgon ska vi nog hitta på nåt mer än att bara vara hemma. Som att gå till fiskeaffären för att ladda inför helgens resa. Kanske blir det ett besök på Byggma också för att inkassera fjäsk-sågen de bjuder nyinflyttade på och för att köpa friskluftfilter till huset, dags att få dit nya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar