måndag 18 juli 2011

Gräs

Att bo i hus innebär ett visst ansvar. På många olika sätt, förstås, men just nu tänker jag främst på gräsmattan. Vi hade turen att överta en gräsmatta som på de flesta ställen är väldigt tät och fin, men som i alla mattor finns sämre delar och även en del ogräs insprängt här och var. Och mossa förstås. Igår blev vår matta gödd; tydligen ska man göda den flera gånger om året för att gynna gräsets tillväxt framför ogräsets. Problemet är ju bara att gräsmattan nu växer utav tusan och måste klippas ca var 5:e dag, för att den inte ska bli för lång. Och var 5:e dag är idag, när regnet sakta strilar ned. Får vänta nån dag.

På Örjan Vall i Halmstad hade de också väntat med att klippa gräset. Så pass att det var reglementsvidrigt högt när Elfsborg kom dit för att spela. Ett sista desperat försök för en klubb i kris att skaka topplaget och gneta åt sig någon poäng? För visst gynnas konstgrässpelande Elfsborg av en jämn och välklippt matta? Matchen blev försenad eftersom man fick klippa direkt innan avspark. Intressant!

Mitt eget lilla bottenlag, VSK, spelar på konstgräs och kan således inte ta till liknande metoder, även om det sannerligen börjar bli ont om goda idéer nu. En klar 2-0-ledning i halvtid blev mot Qviding till 2-2 till slut. Och det såg inte bra ut i andra. Mot bottenlaget! Kan redan nu säga att det blir ett tufft jobb att hålla sig kvar i Superettan.

På gräset i England vann Darren Clarke imponerande British open och gamle NHL-stjärnan Joe Sakic behandlade det amerikanska gräset såhär. En aning tveksam innan han inser vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar