måndag 12 december 2011

Framåt

Det är skönt när det går åt rätt håll. Riktigt skönt. När allt tråkigt grundarbete är avklarat och man äntligen får vara lite konstruktiv. Och så går det ju fort då också! Eller så ser man åtminstone resultat direkt. Sovrummet är färdigmålat och -tapetserat. Större delen av väggpanelen kom upp i helgen, liksom golvet (fast ned kom väl snarare ner). Lister och småkrafs där kvar. Toan är det lite mer kvar på, men jag lever i illusionen att dess små ytor gör att allt kommer att gå mycket snabbt där nu. Men i vilket fall: det är kul att se resultat. Lite snygga före - efter-bilder á la inrednings-TV kommer...

Tove har blivit en stor tjej, allt går så himla fort nu. Visserligen har jag varit hemma med henne i 5 månader, men det känns ändå som jag inte hinner med riktigt. Hon pratar en massa (även om man inte förstår) och hon är klurig och kan komma på och räkna ut saker själv. Djur är favoriter, Bezzie och Chivas förstås, men hon blir uppspelt av djur på TV eller hundar vi möter ute och hon tycker om att titta på fåglar som äter av vår fågelmat utanför köksfönstret. Hon kommer ihåg var saker ligger (i alla fall ibland) och hon har blivit en hejare på att bygga med Duplo. Lite lovande inför 18-månaderskollen i morgon då man tydligen ska kunna en massa saker:
  • Klättra upp på en köksstol (lätt som en halv plätt!)
  • Förstå ett antal ord (Jepp!)
  • Säga 8-10 ord (gränsfall, hon kan säga dem men det är inte säkert att nån annan förstår)
  • Stapla klossar (räknas Duplo?)
  • Klotterrita (jodå, både på och bredvid papperet)
  • Gå säkert utan stöd (mmm)
  • Peka ut ett antal kroppsdelar (lätt!)
  • Ta av sig mössa och strumpor (har hon övat 1000 gånger på. Hon får också på sig mössa och höger strumpa för det mesta. I förrgår började hon plötsligt gallskrika och när jag kollar vad som står på kommer hon gående med min jättestora stickade VSK-mössa neddragen över axlarna. Hon fick inte av den och såg förstås inte ett skvatt.)
Det känns bra att få komma dit och kolla läget i alla fall. I början sprang man ju på BVC för jämnan, nu var det ett halvår sedan ordinarie kontroll (även om vi var där och hämtade lite vitaminer däremellan). Ibland är det helt okej med det svenska kontrollsystemet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar